Sosyal Medya

Dünya

Akar: ÖSO’dakiler ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, NATO Parlamenterler Asamblesi’nin 62. Genel Kurulu’ndaki Savunma ve Güvenlik Komitesi’nin toplantısındaki sunumunun ardından delegelerin sorularını yanıtladı.



Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) içinde ılımlı muhaliflerin yer aldığını belirterek, bu kiÅŸilerin ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar olduÄŸunu söyledi.
 
Ermeni Milletvekili Koryun Nahapetyan, Ermeni soykırımını 26 ülkenin tanıdığını belirterek, bu konuda herhangi bir soruÅŸturmaya yer olmadığını öne sürdü. Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki varlığını eleÅŸtiren Nahapetyan, Türk askerinin Suriye’den ne zaman çekileceÄŸini sordu.
 
AKAR: TERBÄ°YESÄ°ZLÄ°KTÄ°R, Ä°FTÄ°RADIR
 
Akar, milletvekilinin sözleri üzerine, şu açıklamalarda bulundu:
 
“Ermeni soykırımını bazı ülkelerin kabul etmiÅŸ olması hiçbir ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirmez. Soykırımla ilgili her ülke kendi hakkını kullanarak kabul edebilir. 16 yüzyılda Galile dünya dönüyor dediÄŸinde, bütün dünya, dönmüyor diyordu. Bu hiç bir zaman dünyanın döndüğü gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmedi. Dolayısıyla bütün ülkeler ‘Soykırım var’ dese dahi, soykırım olmadığı gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtiremez. Suriye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğüne müdahale ettiÄŸimiz ÅŸeklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardır. Bizim hiçbir ÅŸekilde Suriye’yle, Irak’la, toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Milletvekili yine bilmiyorsa son derece art niyetli ve yalan söylüyor. Ya son derce cahil, ya son derece art niyetli. BaÅŸka izahı yok çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Halep’le ilgili tek bir münasebeti yok. Attığı mermi yok. Böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Bu anlaşılmaz bir ÅŸey. Mutlaka sayın milletvekilinin bugün hemen telefonla kendi askeri makamlarıyla konuÅŸup, orada ne olup bittiÄŸini öğrenmesi lazım. Halep’le ilgili Türkiye’nin, TSK’nın bir tek mermi attığını söyleyen varsa ben istifa ederim. Bu terbiyesizliktir, iftiradır, yalandır, ahlaksızlıktır.
 
‘ÖSO’DAKÄ°LER ILIMLI MUHALÄ°F’
 
Suriye’yle ilgili çalışmaların devam ettiÄŸini, koalisyon olarak neler yapılacağını konuÅŸtuklarını, yaklaşımlarının askeri noktaları kapsadığını belirten Akar, “Emin olun sizlerin bütçelerinizden bize verdiÄŸi paranın bir dolarını, bir kuruÅŸunu boÅŸa harcamıyoruz” dedi.
 
Orduların moral ve motivasyonunun önemini vurgulayan Akar, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) içinde El Kaide, El Nusra ve radikal Ä°slam olmadığını, ılımlı muhaliflerin yer aldığını bildirdi. ÖSO içindeki kiÅŸilerin ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar olduÄŸunu ifade etti.
 
Akar, “Bunların geçmiÅŸte bazı kırgınlıkları, dargınlıkları vardı. Bunlarla çalışmaya baÅŸladığımızdan itibaren, birinci iÅŸ olarak bunları tamir etmek oldu, bunları gidermek oldu. Sizin hududunuzun hemen güneyinde yanı başında teröristler kamp kuruyorlar, roketlerle, havanlarla ateÅŸ edip, köyünüzdeki, kasabanızdaki masum insanları öldürüyorlar. Hiçbir hudut yüzde yüz korunamaz. 911 kilometrelik Suriye hududumuz var. Bütün tedbirlere raÄŸmen ister istemez sızma oluyor. Bunlar minimize edilmiÅŸ olsa bile sızanlar da hem intihar bombacısı hem de çeÅŸitli araçları bomba yüklü patlatmak suretiyle milletimize zarar veriyorlar. Bizim meÅŸru müdafaa hakkımız var” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.